Adinenea vă spusai că fac revoluţie cu oltenii mei. Ca un făcut, cre’că auzîră şi ăştia din guvern, că al’fel nu-mi esplic de ce îşi deteră demisia. Grijania…

Acum nu mai fac revoluţie, io vreau să-l ajut pe Mihai Răzvan Ungureanu cu numirea miniştrilor din guvern. Şi detei neşte tilifoane, mă-nvârtii p-icolşea şi găsâi pe unii care vrură să intre în guvern.

Ete-i:

 • Ministru la Administraţie şi Interne, Finanţe Publice şi Justiţie: Gigi a lu’ Zgoarce -are ani de puşcărie mai mulţi decât ăi de viaţă, ştie toate dedesupturile. De când a furat kamele din fântâni a zis că a trecut la profesionişti.
 • Ministru la Afaceri Externe şi Turism: Chelu lu’ Casapu -emigrant de meserie, ştie şi greacă, spaniolă, franceză, germană, engleză şi italiană. De baltă, dar le ştie!
 • Ministru la Cultură şi Patrimoniul Naţional: Stelică a lu’ Măzdrăncu -a fost ţinător de chei de cămin cultural de la New Mushrooms. Zis şi Digei Stelică, ştie d-astea cu cultura şi patrimoniul. Vai de mama noastră dacă rupeam vreun scaun când veneam la el discotecă.
 • Ministru la Economie: Vali a lu’ Belita, e bazat. Bea de toate, are moară la marginea satului şi butic în centru.
 • Ministru la Mediu şi păduri: Marian a lu’ Ciulică -ăsta fu o vreme şi pădurar. El zâsă că nu stătu mai mult acolo că cică îi tăiară alţii pădurea. Ete draci, a jucat-o la barbut de Paşti. Da’ e băiat bun, organizat şi ştie meserie. Unde e acu pădure, mâine are el grijă ca să crească gomotârni.
 • Ministru la Sănătate -acilişea nu prea mă înţălăsai cu ăştelalţi. Io vrusai să o pui pe una, Mihaela lu’ Măciucă, da’ ăştia nu vrură, că cică s-a ajuns deja, are sifilis. Rămâne lista deschisă.
 • Ministru la Muncă, Familie şi Protecţie Socială: Marinuş a lu’ Chetroi – ştie ăsta, că face cruci d-alea funerare. A zis că la ce are el în cap acum, o să angajeze juma’ din Băileşti la fabrica lui de cruci.
 • Ministru la Transporturi: Costică Ionflorea -mulţi ani vechime în meserie. Are şi acum atelajul de la CAP.
 • Ministru la Educaţie: Nicu Frosa -neapărat vrură ăştia să-l pună că cică are şi postliceala făcută. La distanţă, dar are patalamaua la mână.
 • Ministru la Agricultură: Dan a lu’ Şotea- al dracu’ de când ne bate ăsta la cap. Îi roagă pe ăştia de pe linie de douăj’ de ani să-i prăşească şi lui porumbul, că cică le dă ciucalăii la schimb.
 • Ministru la Comunicaţii: Nelu Trompetă -ăsta repară şi acum televizoare Venus şi Diamant. Şi e trompetist la înmormântări.

Cam aştia fură.

Mă lăsai pe mine ultimul dinadins. Că io, Ion a lu’ Colivaru’, o să fiu mai mult consilier/sfătuitor din umbră, un fel de nea Nicu Vodcăroiu prin PSD.

Să vedem acu’ cum dracu’ îi aduc în Piaţa Victoriei, că şuşeaua de la New Mushrooms spre gara Băileşti e blocată de zăpadă.

Sus cu prazu’!